خاموشی کتاب
جعفر سیّد
در حالی هفته کتاب جمهوری اسلامی (24 لغایت 30 آبان 1398) به پایان رسید که هیچ یک از نهادهادی فرهنگی مرتبط مستقیم و غیرمستقیم با کتاب، همچون نهاد کتابخانه های عمومی کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری ها، رادیو و تلویزیون و . هیچ اقدام و حتی تبلیغی در حد حرف هم برای کتاب نداشته اند. موضوع افزایش قیمت بنزین هم موجب شد که حتی کور سوی موقعیت کتاب کاملاً خاموش و فراموش شود. این در حالی است که شب و روز از تمام شبکه های صدا و سیمای جمهوری اسلامی از میرزا قاسمی» و باقلا قاتوق» و دیگر محصولات یک شرکت و دوغ و نوشیدنی های دیگر شرکت و انواع کالاها مرتب پیام بازرگانی پخش می شود!!
اما فرهنگ مطالعه که موجب اعتلای هر ملتی خواهد بود، متأسفانه اینچنین نادیده انگاشته می شود و عجیب نیست اگر ببینیم برخی از نمایندگان یا دولتمردان و اهالی ت به فکر کتاب نباشند و با وجدان خفته فقط به منافع شخصی خود یا جناح خود بیندیشند.
صدا و سیما از بودجه و پول مردم اداره می شود و سزا نیست تنها به برخی جنبه ها بپردازد و جنبه های مهم دیگر را فراموش کند. اگر فوتبال و والیبال و کُشتی مهم است که به جای خود هست، کتاب و فرهنگ هم، اهم است و اتفاقاً به دلیل خلاء فرهنگ در ورزش، همیشه در برخی تماشاچیان یا بازیکنان، مربیان و داوران، آسیب به جامعه رسیده است. آیا درست است که بگوییم چون فوتبال فیفا دارد، برای جزئیات اجرای آن تمام دستگاههای کشور دخیل و آماده و پاسخگو باشند، اما از نگاه دولت ها، کتاب» موضوع تفننی و غیر چالشی و غیر حیاتی تلقی شود و پس بگوییم گور بابای کتاب!!
وزارت ارشاد نگذارد چنین تفکری غلبه کند و از نویسندگان و ناشران کتاب حمایت جدی داشته باشد. بحمدالله اکثر نمایندگان به نام فرهنگ برای تبلیغ خود مجوز رومه و سایر نشریات دریافت کرده اند و از مواهب حمایت ها و نیز وجوه آگهی ها و درآمدهای آن بهره مند می شوند. چرا باید فتیله کتاب پایین کشیده شود؟! به اعتقاد این قلم بسیاری از خطاهای اجتماعی و عوارض آن به علت بی توجهی به امر کتاب است.
چرا باید به دلیل مجوز یا عدم مجوز اکران یک فیلم سینمایی، این همه التهاب و پرسش و پاسخ وجود داشته باشد و تا سطح دادستانی کل کشور و رسانه های جهان حرف و حدیث پیش آید، ولی کسی برای کتاب فاتحه نمی خواند و در حد شلغم و چغندر هم حساب باز نمی کند؟!
البته که باید کتاب ها هم با محتوای ارزشمند و سازنده پدید آیند و از انحصار و چنگال افراد خاص خارج و به جامعه عرضه شوند. اگر امروز به فکر کتاب نباشیم قطعاً فردا و فرداها ناگزیر باید عوارض اجتماعی بیشتری را بپردازیم. چنین مباد.
26 آبان 1398
مدیر انتشارات آشنایی خبر داد: به زودی دو کتاب دیگر پیمان وجدانی کیا منتشر می شود
آفت فرهنگ و ادب نقدی بر لغو شدن رونمایی کتاب مادرانه ها جعفر سید
آیین رونماییِ کتاب دو جلدی مادرانهها ✍️ تالیف، تدوین و تصحیح جعفر سید
کتاب ,فرهنگ ,های ,ها ,هم ,مجوز ,شود و ,و از ,است که ,می شود ,ها و
درباره این سایت